Retro

WIE IS ER NIET GROOT GEWORDEN MET RETRO?

De naam Retro staat voor het hergebruiken van modellen uit het verleden.
Deze ontwerpen van producten worden vaak gebruikt bij het ontwerpen of lanceren van een nieuw product . De modellen die soms al in de jaren 50 een goede basis van een collectie vormen, worden weer opnieuw gebruikt voor producten en modellen van deze tijd. Een meubel dat bij de mensen in de smaak valt, dan spreekt men over bijv. zitcomfort en een goede stof keuze bij de aankoop. Dan kan zo’n fauteuil een lange levensduur krijgen, mede door deze ook nog eens een tweede levensduur te geven door deze nog eens te laten her stofferen. De vormgeving van zo’n nieuw product is niet zozeer een kopie, maar men is geïnspireerd door een product of model dat al in bijv. de jaren 50/60 op de markt is geweest. Men verwijst ernaar terug. De laatste decennia is Retro in toenemende mate populair geworden. Zowel in meubilair maar natuurlijk ook in de auto branche.

Het woord Meubel is  natuurlijk een verzamelnaam voor stoelen, banken en kasten. Deze benaming is afkomstig van het oud Franse woord “mueble”.  Maar ook deze benaming van het Franse “mueble” is afkomstig van het Latijnse woord ‘mobilis”. Waar ze vroeger mee bedoelden dat het verplaatsbaar en te dragen was. En waar later toen er fietsen en auto’s ontstonden ook het woord ‘mobiel’ van afstamt.

Zomer
Van de comfortabele sofa in de huiskamer bij de open haard, met een hele grote sprong naar de heerlijk relax bank in de tuin. Waar men vroeger, in de jaren 60/70, op de stretcher lag (deze waren toen verkrijgbaar in de meest fantastische kleuren). Heel erg Retro zouden we nu zeggen. Maar anno nu spreken we over luxe banken, eventueel gemaakt van het natuurproduct hardhout of steigerhout. En er zijn ook andere kunstmatige producten. Maar deze stoelen of banken zouden natuurlijk niet comfortabel zitten als er geen praktische kussens in liggen. Deze kussens zijn vaak gemaakt van een waterafstotende stof, verkrijgbaar in verschillende kleuren.

 

Bekijk onze portfolio
Maak een afspraak

Vergelijkbare berichten