Materiaal is een keuze

 

 

 

 

 

 

 

We staan er niet altijd bij stil, maar ‘goed zitten kent z’n goede materialen’. Als Meubelstoffering Atelier Eldovi informeren en inspireren we u graag.

 

Natuurlijke materialen geven een meubel een authentiek karakter. Juist daarom is leder een populaire bekleding. Leder is materiaal dat veel voorbereiding vergt en wij besteden veel zorg aan de afwerking. Tegenwoordig zijn vele toepassingen in echt leder of kunstleer mogelijk.

Echt leder is het materiaal dat wordt verwerkt op meubels, schoenen, tassen en dergelijke en wordt gemaakt van de huiden van dieren die bestemd zijn voor de vleesconsumptie. Deze huiden krijgen een bewerking zodat ze kunnen worden verwerkt voor het desbetreffende doel. Een normale runderhuid is 4 tot 6 mm dik. Om tot de gewenste dikte van het leder te komen, wordt de huid gesplitst. Het krijgt een bewerking om voor ieder gewenst doel te worden gebruikt. Er zijn enorm veel prijsverschillen in leder. De Europese huiden zijn vaak beter van kwaliteit omdat de runderen in een gunstiger klimaat leven en daarnaast ook beter worden onderhouden. De huiden zijn vaak ook groter dan van Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse of Aziatische soortgenoten.
Kunstleder, imitatieleer of veel gebruikt de merknaam skai is een imitatie van leer dat bestaat uit een kunststof dat is aangebracht  op een drager van textiel genaamd Polyurethaan. In de kunststof wordt een tekening en structuur gedrukt die de structuur van het leder imiteert. Kunstleer wordt gebruikt voor bijv. stoelen bankstellen, handtassen, jassen en schoenen. Een van de grote voordelen is dat het geen vocht opneemt of doorlaat. Dit is belangrijk wanneer het toegepast wordt in bekleding of schoenen.  Er zijn inmiddels vele soorten kunstleer die een ademende werking hebben en maar moeilijk van echt leer te zijn onderscheiden.

Wij bekleden meubels zowel met echt leder als kunstleer. Ook werken we samen met timmer- en interieurbedrijven, maar staan open om onze expertise te delen met meerdere partners. Wilt u vrijblijvend kennis maken, bel ons voor een afspraak 06-29123017

Op de onderstaande foto is een chaise longue met mooi kunstleer hergestoffeerd.

 

 

 

 

 

 Bekijk hier onze portfolio
 Maak een afspraak

Vergelijkbare berichten